Chassityper

Vilken typ av chassi du behöver är ett av de viktigaste valen du gör när du köper en produkt av oss. Olika chassin passar för olika typer av montering och kan ge olika egenskaper med avseende på damm- och vattentäthet. Här nedan beskriver vi de vanligaste typerna av chassin men det finns många olika kombinationer och varianter för att passa alla behov. Alla chassin är gjorda i metall förutom desktop-chassin som är gjorda i plast.

Pekskärmar och Panel PC

Desktop
Helt omslutande chassi med bordsstativ, gjort för att produkten ska kunna stå fritt på ett skrivbord eller liknande. Vanligtvis gjort av plast.
 Open Frame
 Chassi som är öppet, perfekt för infällning och specialdesign. Vanligtvis så fälls detta chassi in så att bara den aktiva bildytan syns. Detta kräver att hålet chassit fälls in i har snygga kanter alternativt att man täcker hålets kanter med en separat frontram.
 Panelmontage
Chassi med en bred ram som är gjort för infälld montering framifrån/ovanifrån. Efter installation syns front och sidor på ramen. Passar bra om man ska fälla in skärmen i ett hål med mindre fina kanter.
 IP65
Samma chassi som panelmontage men dessa skärmar är IP65-klassade i fronten. Notera att det finns andra chassityper som också är IP-klassade.
  

Rear Mount
Monteras bakifrån, kan användas för ökad säkerhet. Efter installation ligger fronten i höjd med materialet man monterade den i.

 Rackmontage
Chassin gjorda för montering i serverrack eller liknande. Kan vara vertikal eller horisontell (utdragbar) montering.
  

Helt Plant Front
Ett chassi med helt plan front där LCD-panel och ram ligger i samma plan. Alla chassityper kan ha helt plan front.

 Standardchassi
Ett heltäckande chassi. Förberett med hål på baksidan för valfri montering (VESA-standard).

 

 

Tangentbord

Desktop: Helt omslutande chassi, gjort för att produkten ska kunna stå fritt på ett skrivbord eller monteras på vägg.

Panelmontage: Tangentbord som monteras framifrån eller bakifrån. Vid montering framifrån/ovanifrån täcker tangentbordets ram hålets kanter och på undersidan finns gängade piggar för att säkra tangentbordet underifrån.

Modul: Monteras underifrån, är vanligtvis bara själva pekdonet utan knappar.